Algemeen
U kunt bij ons terecht voor een groot aantal behandelingen en onderzoeken:
- Hechtingen verwijderen
- Wondverzorging
- Bloed prikken
- Injecties toedienen
- Oren uitspuiten
- Uitstrijkjes maken in het kader van bevolkingsonderzoek
- Bloeddruk meten
- Urine-onderzoek
- Tape aanleggen
- Gehooronderzoek
- Longfunctie onderzoek
- Stikstof behandeling van wratten
- ECG (hartfilmpje)
- Vaatonderzoek van de benen
Urine onderzoek
Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Breng dan de (ochtend)urine in een schoon potje (vóór 10:00 uur in de ochtend) naar de praktijk. Voor het geven van het juiste advies is het belangrijk om het vragenformulier volledig in te vullen en uw naam en geboortedatum op het potje te vermelden. Deze formulieren liggen bij de balie van de praktijk, maar kunt u ook hier vinden en alvast invullen: Vragenlijst
In de middag (na 15:00u) kunt u dan bellen voor de uitslag en advies.
Bent u een verder gezonde (niet zwangere) vrouw en herkent u de klachten van een eerdere blaasontsteking dan is het niet nodig de urine te brengen: u kunt dan de assistente bellen voor een eventuele antibioticumkuur. Een blaasontsteking kan ook vanzelf genezen met ruim water drinken en zo nodig pijnstilling.
Voor verdere informatie over blaasontstekingen kunt u ook kijken op https://www.thuisarts.nl/blaasontsteking
Bloed prikken
Bloedprikken is dagelijks tussen 8:00-10:00u. U kunt uitsluitend op afspraak bij ons terecht. Hierdoor zal de wachttijd afnemen (u komt immers op afspraak).
NB U kunt ook bij het Mozaïek terecht (vanaf 1-8-2021 ook alleen op afspraak, zie https://cwz.digitaal-inschrijven.com/ of bel 024-3657878) van 8 uur tot 11 uur op de Campuslaan 6 in Wijchen. Denk aan het meenemen van een labformulier!
E-consult huidafwijking
Graag onderstaande vragenlijst zo volledig mogelijk invullen en samen met foto’s van de huidafwijking terugsturen. Vragenlijst e-consult huidafwijkingen (1)Uitslag van onderzoek
Mocht u na een bezoek aan de dokter nadere onderzoeken hebben ondergaan, vragen wij u altijd om zelf voor de uitslag te bellen. De assistente zal deze uitslag altijd met de aanvragend huisarts moeten bespreken. Deze uitslag is na ongeveer 2-3 werkdagen bij ons bekend en kunt u dan na 15:00 uur opvragen.
POH-GGZ
POH GGZ staat voor “praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ”. Bert Wijnmaalen en Rinie van den Boogaart vervullen deze functie bij ons in de praktijk. Bij een vermoeden van psychische problematiek (bijv. een depressie, trauma, angst of rouwproblemen) kan de huisarts u naar hen verwijzen. Tijdens een kennismakingsgesprek worden de problemen geanalyseerd. Daarna krijgt u advies over het behandelaanbod dat daarbij het beste past. Dit kan bijvoorbeeld zijn een aantal gesprekken bij de POH GGZ zelf of verwijzing naar psycholoog, psychiater of sociale wijkteam. Omdat de functie onder de huisartsenzorg wordt uitgeoefend komt een begeleiding of behandeling niet ten laste van uw eigen risico en hoeft u er niet voor bij te betalen.