Edwin Smits

Edwin Smits huisarts

 

 

 

 

 

 

In 2003 ben ik in het Wijchen komen werken als opvolger van dokter Mesker. 

Ik heb mijn roots in de Brabantse Peel en heb in Utrecht de medische opleiding gedaan. Deze heb ik in 1999 afgerond. Daarna heb ik een paar jaar als invaller gewerkt in verschillende praktijken in Nederland. In 2001 heb ik op het platteland van West-Australië gewerkt bij de aboriginals: een onvergetelijke ervaring in een prachtig land! Ik ben daar samen met mijn gezin geweest, dat inmiddels is uitgegroeid tot een echte dames-club bestaande uit mijn vrouw en 3 prachtige dochters.

Gedurende mijn medische opleiding was het voor mij al vroeg duidelijk dat huisarts het goede vak voor mij was. Vooral het kijken naar de mens als geheel en in zijn sociale omgeving spreken mij erg aan, alsmede het generalistische karakter van het beroep. De afgelopen jaren heb ik mij bekwaamd in sterilisatie bij mannen.

Er is wat mij betreft een duidelijk verschil tussen geneeskunde en geneeskunst. Geneeskunde is het uitoefenen van het vak volgens de officiële richtlijnen, geneeskunst is het kijken per individueel geval wat op dat moment het beste is om te doen, waarbij het soms goed kan zijn om van deze richtlijnen af te wijken en pragmatisch te handelen. Dat maakt ons vak zo boeiend.